HírekSajtóközleményEndurance-vb: szívesen megismételné tavalyi 5. helyét Spában Kovács Bálint

2023.06.14.0

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint újra nagy fába vágja a fejszéjét a hétvégén: a legendás belga aszfaltcsíkon, Spa-Francorchampsban hatodik 24 órás vb-futamán áll rajhoz a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként. A 21 éves motoros és csapata mindent megtesz azért, hogy sikerüljön megismételniük a 2022-ben elért ötödik helyezést.

 

Idei második vb-futamára készül a legendás belga aszfaltcsíkon, Spa-Francorchampsban Kovács Bálint, aki az idei Endurance-világbajnokságon a Maco Racing Team állandó versenyzőjeként az EWC valamennyi európai futamán rajthoz áll a Superbike kategóriában. Bálint az elmúlt időszakban szinte állandóan motoron ült – Le Mans után a német IDM-ben és az Alpok Adria Bajnokságban állt rajthoz –, így a felkészültségével és a fizikai állóképességével biztosan nem lesz probléma. Legutóbb Le Mans-ban a 13. helyen értek célba – rengeteg technikai gond merült fel a Yamahával –, ami azt jelentette, hogy 8 vb-ponttal kezdte meg a csapat a szezont.

„Nagyon várom már az újabb 24 órás verseny kihívásait. Egyik kedvenc helyszínem volt tavaly Spa, ami egy  igazán különleges pálya. Az ott elért ötödik hely nagyon kimagasló teljesítmény volt tavaly, jó lenne, ha elérnék valami hasonlót idén is. Ha kitartó és kiegyensúlyozott a csapat, akkor sikerülhet. A csapatban annyi változás lesz, hogy Anthony West helyett Martin Vugrinec lesz a harmadik versenyző mellettem és a Le Mans-ban megsérült, de mostanra felépült Enzo Boulom mellett. Gyors pilóta, de az Endurance világába még csak most csöppen bele. Azon lesz a csapat és én is, hogy minél jobb csapatmunkával egy jó légkört teremtsünk a hétvégén, ami elég lehet egy jó eredményre” – fogalmazott Kovács Bálint, aki legutóbb Le Mans-ban összesen 229 kört teljesített.

Leave a Reply

KOVÁCS BÁLINT

Számomra a cél, hogy nemzetközileg magas szinten, eredményesen és méltón képviseljem a magyar gyorsasági motorsportot!