HírekSajtóközleményKovács Bálint: „Biztos vagyok abban, hogy bekerülök a csapatba”

2022.06.01.0

A H-Moto Team versenyzője megérkezett a hétvégi 24 órás vb-futam helyszínére, Spa-ba, ahol időközben már túl is van két edzésen

A hétvégén rendezik meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, mégpedig a legendás belga pályán, Spa-Francorchampsban. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője újra ott van a lengyel Wójcik Racing Team Superstock 1000-es csapatában, ahol az edzéseken mutatott forma alapján dönt a vezetés arról, hogy a négy pilótájuk közül melyik három állhat rajthoz az idei második 24 órás vb-futamon. Bálint már túl van az első edzéseken, ahol igencsak bíztató időket motorozott.

Újabb felejthetetlen fejezet íródhat eddigi pályafutásában Kovács Bálintnak, ugyanis a H-Moto Team versenyzője a lengyel Wójcik Racing Team tagjaként részt vesz az idei Endurance-világbajnokság következő, a belga Spa-Francorchampsban rendezendő 24 órás vb-futamán. Azt, hogy rajthoz is állhat a Spa-i 24 óráson a Superstock 1000-es kategóriában, ami június 4-én délután egykor indul, és június 5-én, pünkösdvasárnap 13 órakor ér véget, még nem tudni. Ugyanis a lengyel csapat újra négy versenyzőt – Danny Webb, Kevin Manfredi és Marek Szkopek tagja Bálint mellett a gárdának – vitt el a verseny helyszínére, ahol a legjobb három időt elérő versenyző alkotja majd a gárdát.

Kedden már volt két edzésük Bálintéknak, és a három, illetve az öt órás tréningen a legfontosabb feladatuk az volt, hogy megtalálják a motor legoptimálisabb beállítását. A 20 éves motoros szerint ez a nap végére sikerült, ráadásul valamennyien egyre gyorsabb tempóra voltak képesek. Az edzések csütörtökön folytatódnak.

„Egy jó motorozással hangoltam a hétvégére. A technikai malőrök ellenére javítani tudtam az eddigi legjobb időmön a Hungaroringen, éppen ezért úgy érzem, jó formában érkeztem meg Spa-ba. A keddi privát tréningeken a motor finomhangolásán volt a hangsúly, valamint a megfelelő keverék kiválasztásán gumik tekintetében. A csapatban továbbra is négy pilóta van, ahol a vezetők döntése lesz, hogy kik állhatnak majd rajthoz. Én bizakodó vagyok, alig várom, hogy mehessek, jó esélyünk van arra, hogy egy erős eredményt elérjünk, hisz a múltkori teszten is első volt a csapatunk a Superstock kategóriában. Reméljük, ezúttal a technika ördöge nem babrál ki velünk a futamon sem” – fogalmazott Kovács Bálint.

A további menetrend:

Csütörtök 10:00-12:00-ig hivatalos szabadedzés

Csütörtök 15:40-től időmérő edzések

Csütörtök 21:40-0:00-ig éjszakai edzés

Péntek reggel 9:00 második időmérő edzés

Szombat 9:00-9:45-ig warm up

Szombat 13:00-tól vasárnap 13:00-ig verseny

Leave a Reply

KOVÁCS BÁLINT

Számomra a cél, hogy nemzetközileg magas szinten, eredményesen és méltón képviseljem a magyar gyorsasági motorsportot!