– Úgy fáj minden porcikám, hogy közben nem estem el a motorral! Megmutattuk, hogy mit tudnak a magyarok! Talán így lehet összefoglalni a Le Mans-i 24 órás motorversennyel kapcsolatos fizikai élményeket, s ami ezen túl van, arról csak a legnagyobb szavakkal tudok beszélni! – mesélte Bálint.

Kovács Bálint a Le Mans-i 24 óráson

– Sikerült elérnem azt, hogy a lengyel Wojcik Racing Team vezetői, akik a verseny elején még nem sokat tudtak rólam, nem ismertek igazán, ehhez mérten méregettek kicsit, óvatosan tervezgették, mennyit is tudok menni a versenyen, a végére igazi harcostársaimmá váltak, és így vittük be a csapatot együtt a célba!


„Az első képen a tenyeremet láthatjátok – feltörések, vízhólyagok, de 270-nél is tart!”

Ha jól számoltam, 335 kört mentem , ami ezen a pályán 1400 km  (kis híján annyi, mintha Budapesten felülök a motoromra, és kimegyek vele Párizsba). Elfogyasztottam 11 szett gumiabroncsot és „megittam” 265 liter benzint! Heroikus küzdelem volt!

Bálint és az R1 a Bugatti pályán

Több mint két tucat vérprofi szakember aprólékosan összehangolt munkájának az eredménye, hogy a legendás Circuit Bugatti pálya szélén, a verseny végeztével mindannyian mosolyogni tudtunk! Ez az élmény, minden eddigi álmomat felülmúlta!


Íme, a speciális „nadrág”, ami a lábizmok és a keringés javítását, rehabilitációját segíti a pihenők alatt

És amiről nem feledkezhetek el, az a köszönet Nektek! Köszönöm a sok sok üzenetet InstagramonFacebookon, a biztató kommenteket! Örülök, hogy a közvetítésekkel Ti is ott lehettetek velem! Hamarosan folytatjuk, és jön a spanyol bajnoki! – tette hozzá Bálint.

Pontszerző helyen zárt Bálint és csapata

A 19 éves magyar pilóta – aki az egész mezőny legfiatalabb tagja volt – a Wojcik Racing Team versenyzőjeként szerepelt élete első 24 órás versenyén. Egyik csapattársa, Sylvian Barrier már az első körben balesetet szenvedett, ezért Kovács a lengyel Artur Wielebskivel teljesítette a távot úgy, hogy a rivális csapatokban hárman válthatták egymást, míg ők ketten teljesítették a 24 órás viadalt. Párosuk összetettben a 29., míg kategóriájukban, az EWC-ben a pontszerző tizedik helyen zárt.


Bálint összesen 500 percet töltött a pályán, ezalatt 1400 kilométert tett meg, ami 11 felmenetelből 335 teljesített körnek felel meg. A legjobb körideje 1:39.099 perc volt, ami az egész mezőnyt tekintve a tizedik legjobb idő

A Wojcik Racing Team csapatfőnöke már most kijelentette: Kovács Bálint ott lesz a szeptemberi 24 órás vb-futamon, Bol d’Or-ban. – Sylvian sérülését követően hirtelen az sem volt biztos, hogy folytatni tudjuk, ám végül sikerült befejeznünk a versenyt, ami önmagában hatalmas eredmény. Nagyon profi stáb dolgozott mögöttünk és értünk, akik nemcsak technikailag biztosítottak számunkra mindent, hanem a lelket is tartották bennünk akkor, amikor úgy tűnt, elfogyott az erőnk – nyilatkozta Bálint.


Bálint részt vehet a szeptemberi Bol d’Or-on is

Hozzátette, éjszaka volt egy olyan időszak, amikor azon tanakodott a csapatvezetés, hogy feladják a versenyt, ám végül úgy döntöttek, hogy tartanak egy háromórás pihenőt, mert ha teljesítik a viadal 75 százalékát, akkor értékelhető a teljesítményük.