HírekBeszámoló a Magyarországi Gyorsasági Bajnokság III. fordulójáról és a megelőző felkészülési időszakról

2022.07.25.0

2022. július 21-én, a Magyarországi Gyorsasági Bajnokság III. fordulójában, a Slovakia Ringen, megnyertem az Open 1000-es kategóriát.

A június elején, Spa-ban a világbajnoki versenyen elért 5. helyezésemet követően az elmúlt időszak fordulatokban és élményekben gazdag volt. Felvettek a HUMDA tehetségkutató programjába, ami komoly támogatást jelent szakmai képzésben és versenyzési lehetőségekben., továbbá leszerződtem az MW Performance csapatával, akik a szakmai tudásuk mellett, biztosítják számomra az új motoromat, ami egy Ducati Panigale V4.

A július 21-i országos bajnokságot megelőzően kemény, felkészítő munka vette kezdetét. Első lépésben konzultáltam Fekete Bálint versenymérnökkel és megvizsgáltuk a korábbi adataimat, hogy általánosságban milyen stílusban motorozok, mit szeretek egy motoron. Ülés próbával kezdtünk, ahol megnéztük, komfortos-e a motor. Optimalizáltuk a lábtartók, a kormánycsutkák, a kuplungkar és a fékkar helyzetét, majd forgatókönyvet készítettünk, hogyan dolgozzunk az elkövetkezendő tesztnapokon.

Minden versenyzőnek megvan a maga egyedi stílusa, az enyém az erősebb féktávok és nagyobb kigyorsítások, ehhez idomítottuk a motort. Az első tesztnap megerőltető volt, egy-két apróbb finomítással eljutottunk a megfelelő alapbeállításig. Az első körök után éreztem, hogy a Ducati gyökereiben eltér a korábban megszokott sor4-es motoroktól, de végül arra jutottam, hogy talán még jobban is tetszik azoknál, amikkel eddig mentem. Amin javítanunk kellett, hogy a kanyartempóba nagyobb lendületet tudjak belevinni, ehhez magabiztosságra volt szükségem.

A tesztnapoknak hála a Pannónia Ringen és a Slovakia Ringen versenyképes időkkel tudtunk zárni, „megjött” az önbizalom és úgy éreztem, felkészültem a magyar bajnokság III. fordulójára.

A 07.21-i versenynapon a Slovakia ringen, hivatalosan az új csapattal álltunk rajthoz. Az indulást megelőzően Szilner János szakmai segítsége és Noémi esernyője nélkül esélyem sem lett volna elindulni. 🙂

A rövid versenynap ellenére, (7 körös verseny) szuper erőfelmérő volt és támpontot adott pontosan hol tartunk a motor beállításaival.

A célba érés pillanata

Remek napot zártunk, el tudtuk hozni az első helyet (a csapattársam a másodikat), de ami ennél is fontosabb, egész jó konstans köröket tudtam hozni a közel 60 fokos aszfalt ellenére.

Az MW Performance és a H-Moto team csapata

Nagyon várom a következő motoros napokat és teszteket, hogy tovább finomítsunk a stílusomon és a motor beállításain! Augusztus 22. a következő Magyar Országos Bajnokság, addig gőzerővel készülünk és teszteltünk, hogy minden tökéletesen működjön!

Köszönöm a profi képeket!

Izsó Photo (facebook.com)

Leave a Reply

KOVÁCS BÁLINT

Számomra a cél, hogy nemzetközileg magas szinten, eredményesen és méltón képviseljem a magyar gyorsasági motorsportot!